• februari

  12

  2018
 • 2380
 • 7
Masterclass: Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen – 22 maart

Masterclass: Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen – 22 maart

De warmtepomp, punt van menig (verhitte) discussie. Want het gaat vaak fout; vooraf, maar ook tijdens de uitvoering. Waarom kies je een bepaald type warmtepomp wel of niet? Wat begrijpt de particulier als hij hem in gebruik heeft?
Er zijn tientallen aspecten om op te letten en het gaat vaak om aanzienlijke bedragen. Genoeg redenen voor de masterclass: ‘Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen’ op donderdagmiddag 22 maart in Zaltbommel. Met medewerking van Mark van de Ree van Vaillant Group en Sander Zuidgeest van IthoDaalderop, georganiseerd door het bedrijvennetwerk Energitie en energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland.

De masterclass is voor aannemers, adviseurs, installateurs, architecten en makelaars die aangesloten zijn bij Energitie en de duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland. Doel: basiskennis opdoen over wat een warmtepomp is, kan en doet. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom, zij betalen 25 euro ex btw. De masterclass vindt plaats bij Dubotechniek in Zaltbommel, en is inclusief rondleiding door 2 demowoningen die binnen staan opgesteld.
Na de masterclass en een gezamenlijke maaltijd begint het tweede deel: het avondprogramma waarin de samenwerking en de cases binnen het bedrijvennetwerk centraal staan om in het Rivierengebied vrijstaande woningen te verduurzamen.

Je kunt niet meer om de warmtepomp heen

Tijdens de masterclass doe je kennis op over de warmtepomp die je hard nodig hebt, juist als je niet direct de hulp van een expert kunt inroepen. In de bouw en renovatie kun je niet meer om de warmtepomp heen. Natuurlijk hoef je niet de specialistische kennis van een hiervoor gecertificeerde installateur te hebben, maar het is zeer wenselijk dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zeker gezien de ontwikkelingen van gasvrij en luchtdicht bouwen en de aanscherpende regelgeving voor de bouw en installatietechniek.

Belang van een gedegen advies

De masterclass gaat onder andere over het belang van de integrale oplossing tezamen met de bouwfysische eigenschappen van de woning, de werking van de grondgebonden warmtepomp, het belang van luchtdicht bouwen en over de nieuwe BENG-eisen en andere regelgeving.
Als je weet waar je over praat, kun je zowel de professional als de particulier een gedegen en onderbouwd advies geven.

Inhoud van de masterclass Warmtepompen

– Wat zijn de verschillen tussen de warmtepompen die hun energie halen uit de lucht of bodem
– Wat kunnen we met warmtepompen doen en wat willen we ermee bereiken
– Is het een goedkope vervanger voor de huidige gasgestookte combi CV/wwa en kan hij aangesloten worden op de aanwezige verwarmingsinstallatie
– Zijn er nog andere mogelijkheden /systemen die de woningen kunnen verwarmen en voorzien van warmwater (toekomstige ontwikkeling
– Zijn er met warmtepompen ook collectieve oplossingen mogelijk (denk aan stadscentra)
– Wat is de COP van een warmtepomp en het rendement
– Hoe groot/klein zijn warmtepompen en waar moeten/kunnen ze geplaatst worden in verband met het geluid in een bestaande woning of nieuwbouwwoning
– Is het kostbaar om een warmtepomp aan te schaffen en wat is de levensduur
– Hoe vermarkten we de warmtepomp zonder sprookjes te vertellen
– En alle andere vragen en kwesties die jij de sprekers nog wilt voorleggen

Met medewerking van Sander Zuidgeest, manager partnerontwikkeling duurzaamheid IthoDaalderop Nederland en Mark van de Ree, Technisch Project Advies Vaillant Group. Ingeleid en begeleid door Egbert de Jong, directeur van JongZeeuw architecten, tevens initiatiefnemer van Energitie.

Deel 2: Verduurzaming vrijstaande woningen Rivierengebied

Het energieloket en Energitie werken samen aan een subsidietraject om vrijstaande woningen in het Rivierengebied te verduurzamen. Bewoners die door Energitie-deelnemers energieneutrale maatregelen laten uitvoeren, krijgen een groot deel van de gemaakte advieskosten via een VNG-subsidie terug. Tijdens het avondprogramma vertellen samenwerkende teams over de cases.

Programma

15.30                   Ontvangst
15.45                   Aanvang
15.50                   Aanvang masterclass ‘Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen’
17.00                   Rondleiding VolkerWessels pluswoning, appartement met duurzame systemen, diverse warmtepompen)
17.30                   Afsluiting deel 1 met borrel
18.15                   Aanvang deel 2: gezamenlijke maaltijd
19.00                  Start en toelichting project en opgave regio
19.15                   Projectvoorbeelden samenwerking
20.15                  Afronding
20.30                 Einde bijeenkomst

Kom je ook?

Heb jij vragen over de warmtepomp die nog niet eerder beantwoord zijn? Wil je meer weten over de trends, de kosten en de regelgeving? Meld je dan aan, je bent van harte welkom. Indien je geen deelnemer bent in Energitie, dan ontvang je een factuur van 25 euro ex btw die voor 22 maart moet zijn voldaan.

Wil je meer weten over het project in het Rivierengebied en heb je interesse aan te haken? Het aantal aanvragen van particulieren loopt fors op. Het energieloket en Energitie zijn dringend op zoek naar nieuwe bedrijven die de veranderingen in de markt als een uitdaging zien, zich verder willen ontwikkelen én met ons mee willen doen. Besluit je na afloop lid te worden van Energitie, dan brengen we je betaling voor deze bijeenkomst in mindering op 1 jaar lidmaatschap van het bedrijvennetwerk.

Hieronder meld je je aan. Geef in het berichtenveld aan welk deel of delen van de bijeenkomst je aanwezig bent. Dan weten we of we voor jou een bord moeten klaarzetten.

Graag tot ziens in Zaltbommel!

Let op : inwoners van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel kunnen gratis aan het middagprogramma (masterclass) deelnemen. De gemeente betaalt hun deelname.
Deze aanmeldingen zijn VOL, dus niet meer mogelijk.
Deze bijeenkomst wordt voor professionals georganiseerd. Voor particulieren die niets van het onderwerp afweten is de masterclass niet geschikt.

 

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

7 COMMENTS

 • […] Meer informatie en aanmelden […]

 • D. Braaksma
  2018-02-21, 13:19 REPLY

  Graag info over om als bedrijf mee te doen. Ben saesmanager in de Isolatie.

  06-57887077

 • […] Meer informatie en inschrijven […]

 • H. Kolman
  2018-03-09, 10:50 REPLY

  Ik berijp dat de aanmelding niet meer mogelijk is. Komt er een tweede masterclass?

 • G Bij de Vaate
  2018-03-09, 16:21 REPLY

  heel jammer, dat deze al vol zit.. Het staat in de toren van week 10. Deze ontvangen wij op donderdag 8 maart. Hier staat , dat als je particulier je wilt aan melden, dat de gemeente Zaltbommel dit zal voldoen.

© Copyright 2018 Energitie