• februari

    12

    2018
  • 2695
  • 1
Expert-workshop Luchtdicht Bouwen in Geldermalsen – 10 april

Expert-workshop Luchtdicht Bouwen in Geldermalsen – 10 april

Goed aansluiten, goede naad- en kierdichting, afplakken, sprayen, tape enzovoort. Hoe bouw of renoveer je nou echt goed luchtdicht? Hoe voorkom je condens en schimmel? Bij luchtdicht bouwen tellen vooral 2 zaken: producten van hoge kwaliteit en ze op de juiste wijze en het juiste moment aanbrengen. Sterker nog, dat is eigenlijk nóg belangrijker. Voldoende gesprekstof voor de expert-workshop Luchtdicht Bouwen door Dirk Jan Karsten op dinsdagmiddag 10 april in Geldermalsen. Georganiseerd door het bedrijvennetwerk Energitie en energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland.

De masterclass is voor aannemers, adviseurs, installateurs, architecten die aangesloten zijn bij Energitie en de duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland. Doel: basiskennis opdoen over wat luchtdicht bouwen precies is en waarom het belangrijk is en hoe je een echt luchtdichte aansluiting maakt. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom, zij betalen 25 euro ex btw. De workshop vindt plaats op de locatie van Bouwmensen Rivierengebied in Geldermalsen.

Luchtdicht bouwen spaart energiekosten

Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker in de bouw. Het verbetert het comfort in de woning en voorkomt tocht, behoudt de constructie en waarborgt waterdichtheid. De opmars van luchtdicht bouwen is er echter vooral aan te danken dat energiebesparing steeds hoger op onze wensen- en eisenlijst staat. Inzicht en kennis dat luchtdicht bouwen leidend is bij het beheersen van de energiekosten groeien.

Inhoud workshop Luchtdicht Bouwen

Tijdens de introductie licht Dirk Jan Karsten toe wat luchtdicht bouwen is, waarom het noodzakelijk is en wat de effecten zijn. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Tijdens de workshop zal de theorie van een goede luchtdichting worden afgewisseld met praktische oefeningen in het afplakken van diverse aansluitingen. Tijdens de afsluitende vragenronde is er de gelegenheid om diverse producten voor luchtdicht bouwen op de demotafel te bekijken en samen te bespreken.

Programma

13.30                   Ontvangst
14.00                   Introductie luchtdicht bouwen
14.30                   Workshop luchtdicht bouwen met Siga-producten
16.30                   Afsluitende vragenronde
17.00                   Einde bijeenkomst

Over de expert

Dirk Jan Karsten is de man achter Sigaonline.nl en Luchtdichtshop.nl. Hij is dagelijks actief in het adviseren en begeleiden van luchtdicht bouwen en verkoop van producten. Onder de vlag van 1015 nZEB is hij actief als adviseur bij projecten met een energiezuinige / energieneutrale doelstelling, waarvoor hij nZEB-berekeningen maakt. Dirk Jan is medeoprichter van Smartwin, een kozijnenfabriek voor zeer energiezuinige passiefhuis hout-aluminium kozijnen. Een man die actief is op diverse vlakken, altijd met als doelstelling beter, energiezuiniger en milieuvriendelijker te bouwen. Hij wordt tijdens de workshop bijgestaan door Mike Pedersen van Siga.

Kom je ook?

De workshop Luchtdicht Bouwen geeft je veel inzicht en praktische kennis om over de juiste luchtdichting te adviseren en/of die te realiseren. Je doet onmisbare informatie op voor het bouwen en renoveren in de 21e eeuw. Wil je bijblijven in je vak, dan mag je deze workshop niet missen. Indien je geen deelnemer bent in Energitie, ontvang je een factuur van 25 euro ex btw die voor 10 april moet zijn voldaan.

Besluit je na afloop lid te worden van Energitie, dan brengen we je betaling voor deze bijeenkomst in mindering op 1 jaar lidmaatschap van het bedrijvennetwerk.

Hieronder meld je je aan. Graag tot ziens in Geldermalsen!

 

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

1 COMMENT

© Copyright 2018 Energitie