• mei

    9

    2018
  • 1627
  • 0
Expert-bijeenkomst: Hoe, wat en waarom ventileren

Expert-bijeenkomst: Hoe, wat en waarom ventileren

Omdat woningen steeds beter geïsoleerd zijn, wordt ventilatie belangrijker. Ventileren is goed voor ieders gezondheid. Huizen worden namelijk steeds luchtdichter gebouwd: verse lucht kan er niet zomaar in en vervuilde lucht niet zomaar uit. Er zijn diverse systemen die je kunt toepassen, en er zijn fabels en misverstanden. Hoog tijd dus voor de expert-bijeenkomst ‘Hoe, wat en waarom ventileren’, georganiseerd door het duurzame bedrijvennetwerk Energitie in samenwerking met Itho Daalderop. Over waarom het moet, wat het oplevert en wat je met ventilatielucht kunt bereiken, dinsdagmiddag 5 juni in Tiel.

De expert-bijeenkomst is voor aannemers, adviseurs, installateurs en architecten die aangesloten zijn bij Energitie en de duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland. Doel: basiskennis opdoen over de technische aspecten van ventileren. Ook andere zakelijk geïnteresseerden zijn welkom, zij betalen 25 euro ex btw. De expert-bijeenkomst duurt van 13.30 tot 17 uur en vindt plaats bij Itho Daalderop in Tiel.

Met medewerking van Egbert de Jong van JongZeeuw architecten en adviseurs en van Erik Groenewoud en Douglas Budde van Itho Daalderop.

Goede ventilatie betekent dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes openzetten. Alleen luchten en de ramen korte tijd openzetten is niet genoeg. Je loopt kans op schimmels en huisstofmijt en dat kan leiden tot gezondheidsklachten. Er zijn de ventilatiesystemen A, B, C en D en inmiddels ook E. Hoe optimaliseer je luchtdichtheid en maak je de juiste combinatie met de huidige typen warmtepompen? En wat staat ons op dit gebied nog te wachten? Er zijn immers nog heel wat nieuwe ontwikkelingen op komst.

Programma expert-bijeenkomst

13.30 – 14.00   Ontvangst
14.00 – 14.05   Opening door Energitie
14.05 – 14.40   Presentatie door Erik Groenewoud en Douglas Budde van Itho Daalderop
14.40 – 15.00   Praktijkcase door Egbert de Jong: een ventilatiebalans maken voor een woning
15.00 – 15.45   Exclusieve rondleiding fabriek Itho Daalderop
16.00 – 16.30   Vraag&Antwoord sessie Egbert de Jong
16.30 – 17.00   Borrel en netwerken

Kom je ook?

Heb jij vragen over ventileren die nog niet eerder beantwoord zijn? Wil je meer weten over de trends, de kosten en de te verwachten nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan, je bent van harte welkom. Indien je geen deelnemer bent in Energitie of energiecoach in Rivierenland, dan ontvang je een factuur van 25 euro ex btw.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
© Copyright 2018 Energitie