• oktober

    12

    2017
  • 1298
  • 0
Een gas-loos-bestaan? ! Uitnodiging kennissessie 29.11 Leerdam

Een gas-loos-bestaan? ! Uitnodiging kennissessie 29.11 Leerdam

Op 29 november organiseren Stichting BlauwZaam, de regionale gemeenten en Energitie een kennissessie over een gas-loos-bestaan. Bouwen zonder gasaansluiting is al lang realiteit. Deze middag delen verschillende experts in korte inspirerende pitches hun kennis en ervaring uit eigen school. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor politiek en bedrijfsleven in de regio’s Rivierenland en Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Hij biedt praktische handvatten en neemt koudwatervrees weg!

De energietransitie is in Nederland inmiddels in volle gang. We weten dat het anders moet. Dat aardbevingen in Groningen moeten stoppen, dat we niet afhankelijk kunnen blijven van fossiele bronnen en dat de CO2-uitstoot drastisch omlaag moet.
Maar weten en willen kunnen mijlenver uit elkaar liggen. Want als je weet dat we naar een gas-loos-bestaan gaan, wil dat nog niet zeggen dat de weg zonder hobbels is en je snel bij je bestemming komt. Technisch zijn er hoegenaamd geen problemen, maar aan draagvlak en daadkracht schort het. Het jaar 2050 lijkt nog ver weg, maar 2020 is al heel dichtbij!

Tijdens deze bijeenkomst treft u vertegenwoordigers van politiek en bedrijfsleven in de regio’s Rivierenland en Alblasserwaard Vijfheerenlanden die betrokken zijn bij bouwen en wonen. Wilt u kennis delen, informatie opdoen, netwerken, en een gas-loos-bestaan samen met anderen verder brengen?
De bijeenkomst vindt plaats op 29 november in Het Oude Posthuys, Meent 57 in Leerdam van 14.00 – 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 én de bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel. De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar alleen indien u zich vooraf aanmeldt.

Programma
• Inloop 13.30: tijd om te netwerken
• Start 14.00 uur door de voorzitter van de werkgroep bouwen en wonen Josia Bikker
• Wethouder Maks van Middelkoop van gemeente Zederik in gesprek met Rolia Wiggelinkhuijsen (bestuur Blauwzaam) o.a. over Weide II in Meerkerk met daarin rol van de gemeenten, rol van de ondernemers, plan van aanpak e.d. (De Weide II wordt een groene, leefbare en toekomstbestendige wijk, waarin het prettig wonen en leven is en geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen voor de energievoorziening)
• Inspirerende pitches: (max 10 minuten) met concrete voorbeelden uit de regio, met o.a. inzichten vanuit de architect (Egbert de Jong van Energitie), vanuit de makelaar en projectontwikkelaar. Geschikt voor verschillende schaalniveau’s.
• Ronald Schilt van bureau Merosch vat het samen en trekt een grote lijn en schetst een toekomstbeeld voor onze regio.
• Afsluitend kijken we welke vragen nog onbeantwoord zijn en hoe we verder gaan.

Deze bijeenkomst geeft overheid en marktpartijen in Rivierenland en Alblasserwaard Vijfheerenlanden de kans elkaar te ontmoeten om kennis te halen en te delen.
Nieuwe ontwikkelingen scheppen uitdagingen en creëren kansen. Wie nu al inspeelt op de uitdagingen van een gasloos-bestaan bouwt aan zijn duurzame rol en versterkt zijn positie. Wij bevelen u deze bijeenkomst van harte aan. U gaat gegarandeerd met veel inspiratie huiswaarts om met nieuwe kennis en inzichten aan de slag te gaan!

Graag tot ziens op 29 november in Leerdam!

>> Hier meldt u zich aan

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
© Copyright 2018 Energitie