• maart

    16

    2017
  • 1516
  • 0
De Lekker Wonen Keet: een rijdende ‘keukentafel’

De Lekker Wonen Keet: een rijdende ‘keukentafel’

De Lekker Wonen Keet is een informatiekeet die inwoners van de 10 gemeenten in de regio Rivierenland op ludieke en speelse wijze informeert over de mogelijkheden om energiezuinig te wonen. De rijdende keukentafel in Rivierenland vertelt het verhaal over de verduurzaming van je woning op een laagdrempelige en speelse manier, aan de hand van materialen en oplossingen die je direct kunt aanraken en beleven.

Als bewoner kun je in gesprek gaan met de aanwezige specialisten die alles weten over energiezuinig wonen. Ter plaatse kunnen zij een eerste inschatting of advies geven. Binnen in de keet, aan de keukentafel. Het vervolggesprek plan je daarna aan je eigen keukentafel.

De keet is een pipowagen, een omgebouwde schaftwagen die energiezuinig is uitgerust met onder meer flexibele zonnepanelen, een zonneboiler, led-verlichting etc. Hij is geheel zelfvoorzienend. Vanaf voorjaar 2017 bezoeken bouw-, verbouwspecialisten en -adviseurs met de keet de stadjes, dorpen en kleine kernen in de 10 gemeenten om de aandacht te vestigen op de noodzaak, mogelijkheden en kansen om comfortabel te wonen met een lage energierekening. Een laagdrempelige manier om een gesprek te beginnen en je te laten informeren.

In, aan, op en rondom de keet wordt een variatie aan oplossingen en mogelijkheden getoond die consumenten kan inspireren om zelf energiezuinige maatregelen te nemen en met hun woning aan de slag te gaan. De Lekker Wonen Keet is een idee van het bedrijvencollectief Energitie dat het bedrijfsleven en de bewoners in Rivierenland bij elkaar brengt om koopwoningen te verduurzamen.

De keukentafel komt eraan!
Begonnen als idee om als Energitie mee te doen aan een prijsvraag in de bouwsector, blijkt de keet een aantrekkelijk en haalbaar idee dat snel werkelijkheid kan worden. Want in Rivierenland is men er enthousiast over. Het energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland wil de keet graag inzetten in campagnes en ook een ander energieloket ziet mogelijkheden. We houden je op de hoogte!

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
┬ę Copyright 2018 Energitie