Meer comfort in je huis?

Cilia woont met 2 kinderen in een 50-er jaren tussenwoning in Tiel-oost. Om de tocht en kou uit haar huis te krijgen heeft ze al eenvoudige houtje-touwtje dingen gedaan en laten doen. Maar het is nog steeds niet comfortabel. Ze zoekt veel op internet naar informatie over energiebesparing in huis, maar het duizelt haar soms. Haar spaargeld wil ze zo goed mogelijk besteden. Een duurzaamheidslening vindt ze ook interessant.

Maak een stappenplan

Een goed idee is alle mogelijkheden eens op een rij te zetten en een stappenlan te maken. Dat geeft inzicht en overzicht. Zo kan Cilia haar budget zo effectief mogelijk besteden. Haar woning heeft ongetwijfeld mogelijkheden om deze met verschillende aanpassingen veel energiezuiniger te maken. Dat scheelt geld en verhoogt haar wooncomfort!

Je huis meer waard maken?

Marja en Ad wonen in een na-oorlogse woning tegen de Tielse binnenstad aan. Ze hebben dubbelglas en een waterbesparende douchekop. Ze hebben offertes ontvangen voor een nieuwe CV-ketel. Maar ze weten niet goed welke ze moeten kiezen. Ze willen graag een goede keuze maken, want het milieu dragen ze een warm hart toe. En hoe maken ze hun huis meer waard?

Isoleer je woning

Als je je huis isoleert, maak je je woning meer waard. Een goed advies is dus eens te kijken wat dakisolatie doet, in combinatie met een zonneboiler als bezuinigingsmaatregel. Het nalopen van de tochtwering bij de kozijnen is voor Marja en Ad ook een goede tip. Misschien kan de cv-ketel daardoor wat langer mee, omdat hij minder gebruikt gaat worden. Scheelt 50% gasgebruik en biedt meer comfort!

Interesse in technische snufjes?

Brian en Liz zijn getrouwd en hebben 2 kinderen. Ze wonen in Passewaaij in een moderne 2-1-kap woning, met energielabel B. Ze hebben zonnepanelen op het dak. Brian heeft interesse in technische snufjes. De opbrengst van de panelen houdt hij aardig bij.

Bespaar op huishoudelijke apparaten

In een gezin slurpen huishoudelijke apparaten en verlichting nogal wat energie. Brian en Liz kunnen energie besparen door te kiezen voor led-verlichting, of een zonneboiler om gas te besparen. Het is ook niet verkeerd om na te denken over een elektrische auto. Of een huisaccu voor de ongebruikte stroom die zomers te veel wordt opgewekt. En je huis automatiseren met domotica is een leuk speeltje voor Brian. Bovendien levert het besparing op!

Levensloopbestendig wonen?

Henk en Marianne wonen na het vertrek van de kinderen in een groot huis op de Burg. Meslaan. Er moet iets gebeuren, want het huis is aan een opknapbeurt toe. Maar ze zien op tegen veel gedoe. Ze overwegen te gaan verhuizen, maar het is zo’n fijn huis. En op termijn kunnen de bad- en slaapkamer gelijkvloers worden. Natuurlijk is het fijn als de energierekening ook omlaag gaat.

Kies maatregelen die je terugverdient

Een woning waar je tot op hoge leeftijd in kunt blijven wonen is de droom van veel mensen. Dat kan met een uitgekiende aanpak. Als Henk en Marianne op vakantie zijn, kan de woning worden aangepast en verbouwd. Conform wensen en binnen budget. Zodat ze bij terugkomst een aangepaste en comfortabele woning aantreffen. De maatregelen voor de woningverbetering en energiebesparing verdienen zich op termijn terug!

© Copyright 2018 Energitie